sunnuntaina, huhtikuuta 29, 2007

Laa Laa Lapaset

Aiemmin neuloin Seitsemän Veljeksen Jättiraidasta sukat ja lankaa jäi vielä aika lailla. Keväämmällä iski vimma saada kerrankin joku kerä neulottua aivan loppuun saakka ettei jäisi noita nöttösiä kulkemaan. Lanka siis puikoille ja tulihan samalla harjoiteltua myös peukalokiilan neulominen äidin opastuksella. Peukalokiiloilla saa kyllä erittäin hyvin istuvat lapaset!

Tässäpä tulos ja raidatkin käyttäytyivät jälleen melkoisen mallikkaasti. Lankaa jäi muuten edelleen ja neuloin langan "varsiksi", saapa nähdä mitä niistä isona tulee. Ne odottavat seuraavaa sopivaa "jämälankaa" kaveriksi.

Eipä ole enää näillä lapasilla tälle talvelle käyttöä, mutta luulen tietäväni näille osoitteen seuraavana jouluna.


Malli: Sovellettu neuloessa
Lanka: Novita, 7- veljestä Jättiraita
Puikot: nro 3

Tämä kirja, Mary Oljen Kirjokintaista kauneimmat ja muita neuletöitä, on aikaisemminkin vilahtanut blogissani. Tästä kirjasta löytyi rakkaimpien lapasteni kirjoneulemalli. Äitini on neulonut nämä lappalaiskintaat minulle joululahjaksi, ollessani muistaakseni 6 - vuotias. Nämä ovat niin hienot ja pehmeätkin olivat lahjapaketista tullessaan. Näitä on käytetty paljon, kämmenen puolelta lanka on kulunut melko ohueksi. Käytin näitä yleensä toisten lapasten päällä. Pyysin muuten aina äitiä kiristämään nauhat kireälle. Muistan hyvin, että halusin niiden pysyvän kunnolla käsissä. Ohjeesta poiketen omissa lapasissani ei ole kuviota kämmenselällä.

Millaisen kavennuksen valitset lapaseen? Itse olen huomannut neulovani äidin jalan jäljillä, hän neuloo lapasiin aina tämän "harjakattoisen" kavennuksen. Seuraavalla kerralla täytyykin kokeilla jotain muuta kavennusta.

Mitäs nyt neulotaan? Olen selannut lehtiä ja kirjoja saadakseni inspiraation. Sukattaa kyllä, mutta mikä olisi kiva malli?

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kauniit..itse tein samantyyliset villasukat viimevuonna

Anonyymi kirjoitti...

Iloista ja aurinkoista vappua Sinulle. Eikös tuolla ulkona ole tyypillinen vappusää eli lapasille olisi varmasti käyttöä.

Minullakin on ollut tuollaiset äidin neulomat lapinlapaset.

Siniset Silmukat kirjoitti...

Kiitoksia anonyymille ja annikaiselle! Hyvää Vappua teillekin!

Anonyymi kirjoitti...

poikkesin vastavierailulle, kivoja käsitöitä sinulla, ja huomasin yhden tutun asian. Me asuttiin Järvenpäässä 1976-1978. Se oli silloin kiva pikkukaupunki.

Unknown kirjoitti...

Itse en pidä tuosta "harjakattoisesta" kavennuksesta, koska muistan nuorena, kuinka sormet tulivat aina läpi, kun kavennuskohtaa ei ollut saanut tarpeeksi kiristettyä. Nykyään katson aina vähän tilanteen mukaan kavennuksen, mutta eikähän lie sädekavennus yleisin.

Jos nuo Laine-sukat kaivertavat mieltäsi, oletko ajatellut kysyä suunnittelijalta? Hän varmaan osaisi selventää. Näin ne jossain tehtynä raidoittuvasta sukkalangasta, ja kivalta näytti. Tarkemmin en ole kuitenkaan ohjeeseen tutustunut.

Hauskaa kevättä!

vikke* kirjoitti...

Pitkästä aikaa tosiaan ;)
Ihania lapasia.
Mä tykkään just tuon "harjakatto" kavennuksen ulkonäöstä. joskus kavensin (mitä nimeä siitä käytetäänkään...) sillain et näkyy neljässä eri paikassa (kavennus esim. joka puikon lopussa) eikä ole niin kiva lapasessa, sukassa taas menee.

Heh, mähän kavensin joku aika sitten yhdet lapaset tylppäpäisiksi :) ja nekin on ihan mukavat ollu.

Anonyymi kirjoitti...

Itse en tee mitään muita kavannuksia kuin just tuota harjakattokavennusta. Täytyisi ihan 'kuuklettaa' muita kavennusmalleja. Mutta hmmm... olen niin juurtunut tuohon tuttuun ja turvalliseen. Samoin kuin sukkien peruskantapäähän. Olisihan niitä vaihtoehtoja, mutta ... alkaa vissiin ikä painaa kun ei tule opeteltua muita malleja tekemään.