lauantaina, elokuuta 13, 2005

Kesälomalta palaillaan ja valmistakin on neulomalla saatu aikaan!

Kesälomilta ollaan palailtu ja pikkuhiljan päivittelen blogiini taas neulekuulumisia. Kiva, kun olitte tänne kurkkineet ahkerasti poissaollessanikin! :0) Tässä ensin tärkeimmät edistyneet projektit.

Aloitetaan nyt hieman nurinkurisesti alimmasta kuvasta:

Äitini näki Tilkkusiskon Tilkkupeittoblogissa upeita Vaakapeittoja ja sai idean kerätä omat langanloput lähetettäväksi Tilkkusiskolle peittoihin. Vaan toisin kävi, vähän aikaa lankoja pyöritellessään hän oli ajatellut neulovansa yhden tilkun... Tilkut veivät menessään ja tässäpä tulos. Tähän peittoon on käytetty ainoastaan kaapista enemmän ja vähemmän marinoituneita langan loppuja.
No, mitä muuta kesälomalla sitten neulottiin... Ranskanpastillihuivi on vihdoin valmis! Ohje löytyi keväällä
Villapallon blogista. Huiviini neuloin kolme kerää Novitan Santorinia, puikoilla nro. 4. Pituutta huiville kertyi kokonaiset 214 cm ja leveys on 18 cm. Pitkähän siitä tuli, mutta olen tyytyväinen.Voin pujottaa sen kaksinkertaisena lenkkinä kaulaan ja "hännät" lenkin läpi. Näin huivi on oikein sopiva, kun satun olemaan vielä pitkävartinenkin. Toivottavasti ei kamalasti veny, niinkuin Villapallo kyllä varoitteli... Olisi vaan ollut tylsä jättää lankaa tähteelle...
Pannulappujakin valmistui jälleen lisää... Nyt aion jo lopettaa lappuilun. Näihin vielä kiinnitellään napit, niin kiinnityslenkitkin saadaan sitten valmiiksi saakka.
Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä, uuden uusi ponchoni! Alkukesästä (bluesterassilla hytistessäni) sain päähänpiston, että haluan ponchon. En vain ennättänyt etsiä sopivaa ohjetta ja ajattelin sen olevan liian suuri projekti minulle. Kesälomareissulla tarttui haaviini uusi Novita (syksy 2005) - neulelehti, ja niinpä sivun 39 (malli 39) poncho vaati päästä harteilleni. Muuten olen tehnyt ponchon täysin ohjeen mukaan, mutta kaulusosa on neulottu suorilla puikoilla ja takana on siis sauma. Ja koska siis olen pitkävartinen, virkkasin kerroksia ponchooni enemmän. Liian lyhyt poncho näyttäisi aika hauskalta päälläni. Näin Novitan Teddy lankaa siniluumua (748) työhöni kului arviolta 250 g. En olisi uskonut, että tämä on niin nopea tehdä. Muutamassa illassa sain tämän valmiiksi, erittäin nopea tehdä! Tykkään!(Kuva on huono, mutta parempaa en valitettavasti tästä saanut otetuksi.)

3 kommenttia:

Nimuel kirjoitti...

Ai kauhia ku sie oot ollu ahkera!=)

Siniset Silmukat kirjoitti...

Kiitos Ninni! Kesälomalla ehti vähän enemmän neulomaan, kun oltiin pääasiassa mökillä ja oli sopiva inspis.
Sinulla puolestaan on kaikkia mielenkiintoisia projekteja menossa! Milloinkas pääsen kampaajalle ;0)?

vikke* kirjoitti...

Ihana boncho!!! Aivan mahtava. Tuo Teddy on kauniin värinen, tein siitä ystävälleni pipon.

Mulla oli lomalla mukana lankaa ja virkkuukoukku...varmuuden vuoksi, mutta en kyennyt tekemään mitään :( Hirveetä kun on tullut tällänen stoppi, mutta toivon sen joskus lähtevän pois.