maanantaina, tammikuuta 02, 2006

Neule- ja lankarikasta Uutta Vuotta!

Oikein ihanaista lankavuotta 2006 kaikille neulojille!

Lupasin itselleni, että saan neuloa viikonloppuna paljon. Lauantaina kuitenkin kärsin aivan kamalasta päänsärkyväsymys- kohtauksesta, joten ei tehnyt mieli neuloa. Ihanaa kuitenkin, että selviydyin särystä Uutta Vuotta vastaanottamaan ja kyläilemään.
Eilen vihdoin sain ansaittua neulomisaikaa ja tartuin puikkoihin. Neuloin muutaman sentin Fifiä. Yläreunan leveys on nyt 130 cm ja mietin, että mikähän mahtaisi olla ihanteellinen leveys huiville? Jäänkin odottelemaan hieman apuanne tässä. Fifihän valmistuu Novitan KidMohairista.
Fifin lisäksi kilkuttelin rakkaan avokin, niin hartaasti toivomia, kynsikkäitä. En ole neulonut ikinä sormikkaita / kynsikkäitä... ja sen kyllä huomaa. :D Minusta se on kamalaa. Jokaisen sormen juureen tahtoo tulla reikiä ja neulominen tuntuu tosi hankalalta. Saadessani yhden kynsikkään valmiiksi ja toiseen resorin, viskasin koko kasan odottelemaan!
Vielä ennen nukkumaanmenoa kasasin tilkkupeittoprojektimme peittoa! Siitä enemmän seuraavalla kerralla. Se on varmaa, että peitosta tulee erityisen lämmin!

2 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Huivin leveys taitaa olla makuasia, mutta muistaakseni äidille tekemäni oli tuota luokkaa ja oli minusta kiva esim. takinkin alle, jos ei halua päällä sitä pitää.
Noista kynsikkäistä piti oikeastaan kirjoittaa. Kelpuuttaisiko avokki ne ilman sormia? Tarkoitan siis sitä, että et neuloisi niitä sormentynkiä vaan teet esim. virkkaamalla sormien kohdalle lyhyet nyörit. Muutamiin olen miehelleni tehnyt noin ja on ollut tyytyväinen kun pitää niitä pilkillä. Tosin noita erilaisia versioita miehelle on tullut tehtyä melkoisen monta, aina sen mukaan minkä idean mies taas on keksinyt...

Linne kirjoitti...

Sormien alkuun kannattaa jättää reilu päättelylanka. Sillä saa kiristeltyä silmukoita ym. usein silmukoin nurjalta puolelta reunasilmukoiden vahvistuksia jne...
tosiaan aikamoista väsäystä tehdä kynsikkäitä :-)