torstaina, syyskuuta 18, 2014

Saippuaa

Olen ehtinyt kokeilemaan muutama vuosi sitten saippuan valmistusta, joka olikin helpompaa ja hauskempaa kuin olin kuvitellut. Tukena ja turvana saippuoiden maailmaan minulla oli Saara Kuhan kirja Käsin Tehtyä Saippuaa. Reseptejä uskaltauduin hieman muuntamaan käsillä olevien ainesosien mukaan.

Tein siis kaksi eri massaa. Toinen kookosöljysaippuoille ja toinen oliiviöljysaippuoille. Väreinä käytin hieman tummaa kaakaojauhetta, kanelia ja kurkumaa. Sekoitin nämä kevyesti massaan ja tuloksena oli marmorikuvio. Molemma massat saivat jähmettyä omissa maitotölkeissään ja määrätyn ajan kuluttua leikkasin harkot annospaloiksi.

Lopputuloksena liuta oliivi- ja kookosöljysaippuoita.Harmillista, etten ollut ottanut valokuvaa niistä ilman näitä ystäväni kanssa ommeltuja pellavaisia säilytyspusseja.Pakkaaminen onkin minusta hauskin osa tätä touhua!

Luonnollisesti kokeilin itsekin näitä. Olin kyllä tyytyväinen, eivät kuivattaneet herkkää nahkaani korpuksi. Kookosöljysaippua oli näistä kahdesta hellävaraisemman oloista.

Ihastuttavia pikkulahjoja!


Ei kommentteja: