maanantaina, toukokuuta 02, 2005

Pitsitöppöset

Hiljaiseloon on syynä ollut kädessäni asuva kaveri, nimeltänsä atoopppinen käsi-ihottuma. Hänpä suuttui villasta niin, että iho meni puhki pohjia myöden ja sai jättämään puikot lankoineen lepoon. Toiseki kevät on kutsunut pihalle sekä saanut kokeilemaan kesäkukkien kasvattamista siemenistä... Ne kasvaa jo! :) Mutta, mitä neulontarintamalle kuuluu?
Näistä pienistä vihjaisin aiemmin ja lupasin lisävalaistusta kuvineen, kunnes saan valmista. Ohje näihin "kääntövartisiin" töppösiin löytyi äidin kätköistä putkahtaneesta Novita Neuleet-lehden 1/2000 Kaks´Plus- liitteestä (mallinro 11). Lanka löytyi samasta kätköstä, mutta langan merkistä ei ole havaintoa. Väri on ehkä aavistuksen persikkaisempaa kuin kuvassa. Minulla olisi kaapissa aivan saman värisiä helmiä, joita olisi voinut ehkä kiinnittää vielä kääntövarren reunaan koristeeksi. Totesin kuitenkin, että jos ne vaikka irtoavat ja joutuvat lapsukaisen suuhun... En sitten uskaltanut. Vielä töppösille ei ole sopivia pikkujalkoja, mutta kuten vanha sanonta kuuluu: Aika tavaran kaupitsee.
Puuvillalangan neulomisesta ei minulla kokemusta ollut juurikaan ennestään. Äkikseltään lanka tuntuikin valtavan joustamattomalta, eikä inspiraatiota seuraavan projektiin vielä virinnyt... mutta pakko viritä, jos villa saa käteni verille!
Kesken edelleen on avokkini villapusero. Valmiin takakappaleen lisäksi, olen edennyt etukappaleesta kokonaista huimat 18 cm.
Aloitin myös Villapallon idean innoittamana keväthuivia ranskanpastillien malliin. Aiemmin ostamani Santorinit pääsivät puikoille ja valmiina huivia on reilut 50 cm. Villapallon ohje on mainio! Tämä on sellainen työ, johon tartun, kun on vain hetki aikaa. Muutaman rivin tekee tosi nopsasti ja työ edistyy varkaiten! Mikäli kylmä sää vielä jatkuu, huivia vielä tosiaan tarvitaan!
Aurinkoista ja toivottavasti myös lämpimämpää toukokuuta kaikille!

4 kommenttia:

Kati E kirjoitti...

Täällä toinen atoopikko ilmoittautuu. Mutta HUI kamala, kun sulle kävi noin pahasti!? Mä pystyn kyllä neulomaan villaa, mulla vaan iho kuivuu ja muuta sellasta, ei ihan rikki asti ole vielä mennyt.

Sivuhuomiona, oletko kokeillut sellasta rasvaa kun Ceralan ja Repair LPL? Toi eka on mun pelastus ja lääkäri suositteli tuota toista varsinkin käsiin, kun oli peukusta sivu halki. (Mutta tämä vamma ei liittynyt neulomiseen vaan johtui puhtaasti ihosta...)

Pia Nore kirjoitti...

Hei, kiva että huiviohjeeni herättää kiinnostusta:-) Itsekin tykkään huivistani kovasti!

Tiina kirjoitti...

Mä käytän käsiin BodyShopin hamppurasvaa. Jos tosi pahaksi menee laitan kortisonit ja päälle Kerodex rasvaa joka toimii kuten kelmu kortisonin päällä eli auttaa kortisonia vaikuttamaan paremmin. Minä myös saan haavoja käsiin, mutta onneksi ne paranee aika nopeasti.

Siniset Silmukat kirjoitti...

Kiitos kovasti kati e ja tiina vinkeistä! Aion kokeilla ihan takuulla!